HTML

Erasmus Experience Efendim!

"Elindultam szép hazámból..." és megérkeztem Isztambulba 2009-ben. Eredetileg az ott töltött 5 hónapról szólt ez a blog, de lehet, hogy túlnő ezen. Erasmus, Isztambul, szerintem.

Erről írtam, ezt keresed

Így írtok ti

"A hétköznap is hétvége..."

Efendim 2009.10.28. 17:27

... bár ebben az időben nem feküdnék a gyékényre.

Kemény hét ért véget tegnap (igen, arról a két napról beszélek és igen, itt már hétvége van), amikor fél hétkor elindultam haza az egyetemről. Mint azt már talán említettem, nem szeretem a keddeket. Főleg nem akkor, ha a hétvégét sikerült annak rendje és módja szerint elb...ulizni. Szóval a beadandóimmal nem sokat foglalkoztam, mondván, mi az nekem, csak 1 response paper, némi critical approach-csal fűszerezve meg egy kutatási terv. Az meg végképp nem jelenthet problémát, hogy ezeket azon a napon kell leadnom, amikor épp két zh-m is van.

A hétfő délutánom nagyját a könyvtárban töltöttem. Bár semmi szükségem nem volt könyvekre, csak úgy gondoltam, jót tesz majd a milliő. Hát a wifinek hála, egy kicsit elcsacsogtam Nándival (kellett na!), aki egyébként néhány hasznos kifejezéssel hozzá is járult a bő 1 oldalnyi bullshithez, amivel az ugyanilyen hosszú irományomat kellett leadható terjedelművé duzzasztani. Köszönöm! Na haza is jöttem, majd miután kissé kozmetikáztam a beadandóm, némi értelmet is csempésztem bele, itt-ott bővítettem, meg pofásítottam, rettentően nagyon fáradt lettem, ezért el kellett mennem sétálni.

Lényeg a lényeg, hétfő este már nem sokat tanultam, kicsit törököztem, de nem igazán fogott az agyam, már ami a PSB kutatási tervemet illeti. Abból a tárgyból napi MAXIMUM 3 órára van kalibrálva az agyam. Minden egyes perccel, amit ezen felül töltök vele, érzem ahogy maradandó károsodást szenvedek. Az agyam ilyenkor láthatatlan erők egy satuba fogják mindig szorítanak rajta egy kicsit, majd valahonnan előkerül egy ráspoly és azzal esnek neki.

Kedden töröközés a buszon, aztán zh - a várakozásaimon felül teljesítettem, de ez sajnos inkább minősíti a vizsga nehézségi fokát, mint a felkészültségemet. Bár ne feledjük, még nem tudom az eredményem és volt már rá példa, hogy nyelvi téren felülértékeltem magam. Miután beadtam a dolgozatom expressz ebéd következett és rohanás a társstat vizsgára. Számológép nélkül, merthogy azt nem sikerült szereznem. Dehát kinek kell 6 félév stat után számológép?! :D Megoldottam anélkül. Fél óra alatt - na jó, be kell valljam, csak azért ilyen gyorsan, mert a gyökök többségét csak 1 tizedesjegyig számolgattam, amiért még lehet, hogy csúnyán fognak rám nézni, ahogy lehet, hogy azt sem értékeli majd a tanárnő /aki mellesleg a kari Erasmus koordinátor/, hogy az átlagot =6,06 a variancia kiszámításánál egyszerűen 6-ra kerekítettem -, ami már csak azért is örvendetes, mert összvissz a fennmaradó 30 perc állt rendelkezésemre a kutatási tervem megalkotására. Jelentem ez is sikerült. Nyomtatás, majd az óra és az eredmény egy agyhalott, de alapvetően elégedett Máté, aki kellően fáradt ahhoz, hogy esze ágában se legyen tanulni, amikor hazaér és hogy elaludjon a mai óráiról. Ergo, a hétvégém tulajdonképpen tegnap este el is kezdődött.

Címkék: török egyetem

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eeestanbul.blog.hu/api/trackback/id/tr981481802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumpliföld 2009.10.28. 21:26:58

Az, hogy "hétvége" nem jelenti azt, hogy valaki nem tanulhat alatta :P sőt, ha már ennyire hosszúra nyúl(j)t(ottad), pláne....

Efendim 2009.10.29. 17:06:34

@Krumpliföld:

Tisztelt Kommentelő!

Kérem, amennyiben a továbbiakban is szeretne hozzászólni a blog tartalmához, úgy kerülje a jövőben a normatív megnyilvánulásokat.

Üdvözlettel:
Efendim

jelige: elég nagyfiú vagyok már :)

Krumpliföld 2009.10.29. 18:57:19

@Efendim: Jóvanna, ki tudja, mennyire vagy elég nagy, rég láttalak :)

Efendim 2009.10.30. 16:20:05

@Krumpliföld: ha így folytatod, nem is fogsz egyhamar ;)
süti beállítások módosítása